PVC vloeren Harderwijk

PVC vloeren Harderwijk

PVC vloeren Harderwijk: Dino Tapijt biedt alle PVC vloeren tegen scherpe tarieven. Bent u opzoek naar een innoverende oplossing en sfeervolle vloersoort in de regio Harderwijk? U bent dan bij Dino Tapijt aan het juiste adres.

Wat zijn PVC vloeren?

Het woord ‘PVC’ is een afkorting van ‘polyvinylchloride’.
PVC wordt momenteel gebruikt voor veel producten, zoals huishouden. Zo zijn er kozijnen, pvc-buizen, speelgoed of regenkleding die gemaakt zijn van het materiaal pvc. Kortom, dit materiaal wordt is vaak toegepast op alledaagse producten. Dit vloersoort bestaat voornamelijk uit een kunststof dat bij toeval is ontdekt in het begin van de 19e eeuw. Het duurde wel even voordat men ontdekt wat je er praktisch mee kon doen.

PVC vloer

PVC vloeren Harderwijk: PVC is een materiaal dat dus ook geschikt is voor op de vloer. Een PVC vloer is een type vloerbedekking dat lijkt op zeil. Het is net zo dun en soepel, en kan op dezelfde manier worden bedrukt met allerlei prints. Maar zo zijn er ook verschillen met zeil. Zo is het best lastig om een zeilvloer te leggen. Zeil wordt verkocht in PVC vloer wordt juist vaak in stroken geleverd, vergelijkbaar met de afmeting van planken laminaat. Deze stroken zijn gewoon naast elkaar te plaatsen op de vloer.

De voordelen van PVC

  • PVC past zich snel aan de temperatuur in de ruimte aan en geeft een geweldige akoestische demping, wat verklaart waarom deze type vloeren in snel tempo een ware bestseller zijn.
  • PVC vloeren zijn waterafstotend
  • Geschikt voor vloerverwarming en vloerkoeling
  • Heeft een antisliplaag en is gemakkelijk schoon te houden
  • PVC vloeren zien en voelen geheel natuurlijk aan
  • De vloeren zijn bijna niet te onderscheiden van echte houten- of stenenvloeren

PVC vloeren zijn dus echt een aanrader als u een natuurlijke look wilt creëren in uw woonruimte!

 

De PVC vloersoorten

PVC vloeren zijn verkrijgbaar in vier verschillende soorten: Lijm- , clicks-systeem- , losleg-  en zelfklevend pvc vloer.
Bij de lijm ook bekend als de dryback PVC vloer worden de PVC stroken op de geëgaliseerde ondergrond vastgelijmd. De Click PVC vloerstroken worden in elkaar geklikt. Ze zijn iets dikker en iets prijziger dan de standaard stroken. Hierbij is een geëgaliseerde ondergrond meestal niet nodig, omdat de Click PVC stroken een oneffenheid tot 2mm makkelijk aankunnen. De stroken worden aangebracht op een ondervloer van anti-slip om het verschuiven van de stroken te voorkomen.

De losleg oftewel de loose lay PVC vloer wordt zwevend gelegd op een geëgaliseerde ondergrond. Net als bij de PVC Click systeem zijn de stroken dikker dan de standaard stroken. Aan de onderkant van elke strook zit een anti-slip laag verwerkt, zodat de stroken los op de grond gelegd kunnen worden zonder weg te schuiven. Bij een zelfklevende PVC strook is de aanschaf van dure lijm niet nodig. De zelfklevende onderkant komt te voorschijn bij  het lostrekken van de beschermfilm.
Bekijk nu alle PVC vloeren.

Uw specialist en voordelige partner

PVC vloeren Harderwijk – Dino Tapijt is uw vloerspecialist en voordelige partner voor al uw vloersoorten. Wij hebben een breed aanbod aan vloeren, dus voor ieder wat wils. Wilt u uw ruimte bekleden met de innoverende PVC vloeren? Ons team is door heel Nederland actief en dus ook in Kampen. Kom langs bij onze showroom in Dronten en wij helpen u graag verder. Heeft u een vraag, aarzel niet en neem contact met ons op. Bel ons op 0321-318386
of stuur een e-mail naar voor al uw vragen of adviezen. Geen enkel voorkeur is ons te gek.