Veel gestelde vragen

Wat is PVC?

PVC is een sterk en duurzaam materiaal, dat onder andere goed geschikt is voor intensief gebruik van een vloer. Uiteraard heeft u de keuze uit verschillende kwalitatieve merken, waarbinnen u kunt kiezen voor tal van dessins. Het materiaal gaat heel lang mee maar  laat zich niet gemakkelijk leggen, daar heeft u een vakman voor nodig en daar kunnen wij u gewoon gratis mee van dienst kunnen zijn.

Wat is het voordeel van PVC?

PVC vloeren staan bekend om hun geluiddempende werking, en kunnen heel goed tegen vocht,  dat zijn 2 belangrijke voordelen hiervan. Bovendien voelt het materiaal heel sterk en duurzaam aan, terwijl u er op een voordelige manier gebruik van kunt maken. Het click PVC is gewoon verhuisbaar, want het brengt geen schade aan de ondergrond aan. Wilt u gebruik maken van vloerverwarming of –koeling, dan kunt u beter voor de lijmversie gaan  ook daarvoor leent de PVC vloer zich uitstekend.

Wat is tapijt?

Tapijt wordt gemaakt van garens zoals wol en kunststoffen. Polyamide is een van dit is en hoogwaardig materiaal voor uw vloerbedekking. U heeft de keuze uit tapijt van verschillende merken, waarmee u zorgt voor een heerlijk zachte ondergrond. Voor tapijt geldt dat het een vloerbedekking die voor een behaaglijke vorm van luxe zorgt, vooral wanneer u gebruik maakt van een kleur die u elders in het interieur terug kunt laten komen.

Wat is het voordeel van tapijt?

Tapijt biedt een aantal belangrijke voordelen, het materiaal is bijvoorbeeld goed voor lijf en leden. Het dempt de loopbeweging, waardoor u minder snel last zal krijgen van spieren, gewrichten en uw evenwicht. Daarnaast is tapijt niet glad en daardoor veiliger dan veel ander vloerbedekkingen. Het materiaal helpt energie te besparen en zorgt er met de geluiddempende werking voor dat ook de buren het prettig zullen vinden dat u er gebruik van maakt.

Wat is laminaat?

Laminaat is een voordelig alternatief voor een massief houten vloer, zonder de nadelen hiervan zo als verkleuring en  werking etc. Laminaat heeft echter wel een vergelijkbare uitstraling. Het laminaat van goede kwaliteit valt soms niet te onderscheiden van een houten vloer, terwijl u er aan de andere kant een scherpe prijs voor betaalt. Laminaat staat voor de combinatie van verschillende lagen op elkaar, die er samen voor zorgen dat er een stevige vloer ontstaat. De kunststof bovenlaag van het laminaat helpt er verder voor te zorgen dat er zo min mogelijk sprake zal zijn van slijtage, in plaats daarvan kunt u gebruik maken van een mooie en duurzame vloer.

Wat is het voordeel van laminaat?

Laminaat kent als vloerbedekking een aantal belangrijke voordelen. Het materiaal is veel beter dan een aantal jaren geleden, waardoor de vloer gemakkelijk 10 jaar of meer mee zal gaan. Daarnaast is het laminaat vandaag de dag haast niet meer gevoelig voor krassen en is het in combinatie met de juiste ondervloer goed mogelijk om ervoor te zorgen dat er sprake is van voldoende geluiddemping. Maar bovenal vormt laminaat vooral een voordelig alternatief voor de houten vloer, terwijl de uitstraling aan de andere kant prachtig is. We adviseren u door de verschillende soorten laminaat te bladeren om een idee te krijgen van de mogelijkheden. Laminaat biedt u de keuze uit bijvoorbeeld een V-groef, een antiek reliëf of juist een mooie strakke vloer, het grote voordeel is de keuze die u heeft met deze vloerbedekking.