PVC Vloeren

 

Wat is een PVC vloer nou eigenlijk?

Het woord ‘PVC’ is een afkorting van ‘Polyvinylchloride’. PVC is een kunststof die per toeval is ontdekt begin 19e eeuw, doordat iemand per ongeluk een fles met verschillende soorten materiaal blootstelde aan zonlicht. Hierna werd PVC nog niet gelijk gebruikt, omdat er een praktische toepassing voor gevonden moest worden. Na ongeveer een eeuw wist men dit te gebruiken op commercieel gebied.
PVC is tot op het heden nog een materiaal die op vele manieren gebruikt wordt en in ontelbare producten zit, denk hierbij aan het huishouden. Iedereen kent wel de buizen van PVC materiaal die gebruikt worden voor het bij elkaar houden van elektrische bedrading. Maar ook regenkleding, speelgoed en kozijnen worden gemaakt van het materiaal PVC. Naast al deze producten is PVC uitermate geschikt voor de vloer. PVC vloeren heeft wat weg van zeil. Het is ook zo soepel en dun, en kan net zoals zeil op dezelfde manier bedrukt worden met allerlei prints.
Natuurlijk zijn er ook verschillen met zeil. Zo is het redelijk lastig om zeil als vloer te leggen. Zeil wordt als één grote lange rol verkocht welke dan op maar gesneden moet worden. Daarentegen wordt PVC vaak geleverd in stroken welke vergeleken kan worden met de afmeting van laminaatplanken. De planken zijn dan ook zo afgemeten dat ze makkelijk naast elkaar te plaatsen zijn op de vloer.

PVC als vloer

PVC vloeren hebben als voordeel dat ze net zo gemakkelijk als laminaat te leggen zijn, net zo duurzaam zijn als het stevigste Vinyl en net zo mooi ogen als echt hout. PVC geeft een onwijs mooi akoestische demping en past zicht erg snel aan de temperatuur van de ruimte, daarom is het ook niet raar dat de vraag naar PVC vloeren op een rap tempo aan het groeien is. Deze vloeren hebben een antisliplaag, zijn geschikt voor vloerverwarming, vloerkoeling en de vloer is erg makkelijk schoon te houden. PVC voelen zo echt aan dat ze bijna niet te onderscheiden zijn van echte stenen- of houtenvloeren.

PVC vloeren bij Dino Tapijt

Bent u opzoek naar een winkel waar u genoeg keuze heeft om de juist PVC vloer uit te zoeken voor uw badkamer, keuken, woon- of slaapkamer? DinoTapijt.nl heeft al ontelbaar mensen gelukkig gemaakt met de juiste PVC vloeren, en u zult er dan ook versteld bij staan. Wij u laten zien wat wij te bieden hebben. Dus wacht niet langer en vraag naar de mogelijkheden of kom naar onze winkel. Onze medewerkers van Dino Tapijt helpen u graag.

Laat u snel informeren en adviseren. Bel nu met: 0321-318386